Unități Protejate – Printopia

Pregătește-ți inteligent organizația cu cea mai eficientă platformă de e-learning!

Unitatea protejată Printopia facilitează finanțarea programelor de training pentru echipa ta.

Programe de învățare individuale

100% deductibil B2B*

*Companii private și publice care îndeplinesc condițiile de eligibilitate

Sprijinim progresul și incluziunea persoanelor cu dizabilități în piața muncii.

În plus cheltuielile aferente acestor inițiative sunt 100% deductibile.

Ce reprezintă unitățile protejate?

Unitățile protejate reprezintă entități de economie socială recunoscute la nivel european sub denumirea de întreprinderi sociale pentru integrarea în muncă (Work Integration Social Entreprises).

Aceste întreprinderi sunt definite prin legea 448/2006, având drept beneficiari persoanele cu dizabilități, care pot fi integrate în câmpul muncii conform pregătirii și capacității lor profesionale, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap emis de comisiile de evaluare la nivel județean sau în sectoarele municipiului București.

În esență, unitatea protejată are o gestiune autonomă, angajând cel puțin 3 persoane cu dizabilități, ceea ce reprezintă minimum 30% din totalul angajaților. De asemenea, timpul cumulat de muncă al acestora trebuie să constituie cel puțin 50% din totalul timpului de lucru al întregului personal.

Condiții de eligibilitate pentru deducerile fiscale de 100% pentru e-learning

Entitățile juridice cu minimum 50 de angajați, care nu au inclus în echipa lor persoane cu dizabilități într-un procent de cel puțin 4% din totalul angajaților, sunt obligate să:

1. să efectueze lunar o contribuție la bugetul de stat în cuantumul echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, înmulțit cu numărul de posturi de muncă pentru care nu au fost angajate persoane cu handicap.

Exemplu:
• 100 de angajați x 4% procent minim obligatoriu de angajați cu dizabilități = 4 angajați cu dizabilități
• Contibuția către stat este 4 angajați cu dizabilități x 3000 lei salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată = 12000 lei / lună

2. să contribuie lunar către bugetul de stat respectând următoarea formulă: minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care persoanele cu handicap nu sunt angajate, diferența poate fi utilizată pentru achiziționarea de produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate, prin intermediul unui partener, susținând în acest mod diversitatea și incluziunea.

Exemplu:
• 100 de angajați x 4% procent minim obligatoriu de angajați cu dizabilități = 4 angajați cu dizabilități
• Contibuția către stat: (4 angajați cu dizabilități x 3000 lei salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată) x 50% contribuția procentuală minimă = 6000 lei/lună
• Diferență eligibilă pentru achiziționarea de produse sau servicii de la unități protejate: 6000 lei (50%)/lună 

Alegând să te implici, contribui nu doar financiar, ci și la crearea unui mediu de lucru incluziv, cu beneficii tangibile pentru toți.

Beneficiarii acestui proiect

ANGAJAȚII COMPANIILOR PUBLICE SAU PRIVATE

Aceștia beneficiază de instruire în urma căreia se dezvoltă profesional și personal.

COMPANIILE PUBLICE SAU PRIVATE

Acestea beneficiază de creșterea productivității angajaților, folosind resurse 100% deductibile.

FUNDAȚIILE ȘI/SAU ASOCIAȚIILE​

Fundațiile și Asociațiile partenere, care pot să-și instruiască gratuit personalul și beneficiarii programelor lor (persoane cu dizabilități, persoane din medii defavorizate, refugiați, etc.)

UNITĂȚILE PROTEJATE PRECUM PRINTOPIA​

Prin implicarea lucrativă în proiect a persoanelor cu dizabilități angajate în procesul de realizare a cursurilor și administrare a platformei de instruire online.

Despre unitatea protejată PRINTOPIA

Compania Printopia SRL a luat fiinţă în Timişoara în luna noiembrie 2007 fiind autorizată să funcţioneze ca unitate protejată prin autorizaţia nr. 799 emisă de ANPH în 17.03.2011.

Despre
DOCENTIX

Este platforma care are soluția completă pentru formarea angajaților din România. Circa 35.000 de angajați din companii românești au folosit soluțiile e-learning create sau distribuite de echipa Docentix.

Despre colaborarea DOCENTIX & PRINTOPIA

Parteneriatul Printopia cu Docentix are implicații sociale majore, ajutând persoanele cu dizabilități din zona de vest a țării să găsească un loc de muncă și să aibă un impact consistent în societate.

Printopia are o pondere a personalului cu handicap și invaliditate de 67% din numărul total de angajați. Este unitatea protejată de referință la nivel național în domeniul IT&C după volumul de activitate și importanța proiectelor dezvoltate.

Companiile eligibile pot achiziționa cursurile Docentix acum și prin unitatea protejată Printopia care preia o mare parte din procesul de producție și personalizare a cursurilor online. Astfel, companiile vor putea finanța programele de training Docentix din fondul pentru persoane cu dizabilități, care pentru multe companii rămâne necheltuit de la lună la lună.

Cum accesezi fondurile deductibile pentru training?

Companiile private si publice pot deveni parte a acestui proiect, prin achiziția unui program de instruire (training) pentru proprii angajați.

Platforma LMS (Learning Management System) conține 688 de cursuri și se oferă posibilitatea de deducere integrală a costurilor, din fondul datorat lunar bugetului de stat pentru protecția persoanelor cu dizabilități, conform Legii 193/2020.

Învață, evoluează și excelează prin opțiunile noastre de training: https://www.docentix.com/courses/

Beneficază de training 100% deductibil pentru angajați!

Principalele probleme ale companiilor și cum ajută PRINTOPIA și DOCENTIX

Cu ajutorul Printopia, se pot achiziționa cursuri din fondurile pentru unități protejate care de multe ori sunt plătite la bugetul de stat și rămân necheltuite de către companii.

Programul software Docentix de learning management oferă rapoarte complete asupra gradului de parcurgere a programelor de training de către angajați. Astfel managerii echipelor pot lua decizii informate în timp util astfel încât timpul de onboarding sau tranziție de la un rol la altul să fie cât mai scurt.

Docentix și Printopia oferă o gamă largă de cursuri din care pot fi selectate programe adaptate fiecărei abilități sau competențe dorite: de la productivitate la birou, până la abilități de team management pentru începători sau avansați.

Cursurile sunt deja produse și acoperă o varietate de teme cerute de organizații, validate deja de marile companii din România din domeniul auto, bancar sau retail. 35.000 de angajați folosesc cursurile Docentix.

Cursurile Docentix sunt complexe, conțin materiale scrise, audio-video și teste finale, mult mai complexe decât un material descriptiv în Word sau PDF care nu testează în final cunoștințele.

Training-ul Docentix este special creat după metode de formare adresate angajaților din companii și folosește metode complexe de menținere a implicării și engagement-ului.

Cursurile Docentix acoperă majoritatea tipurilor de competențe și abilități necesare în companii.

Exemple de competențe și abilități care se pot forma cu ajutorul cursurilor Docentix, care pot fi gândite sub formă de trasee de învățare, grup de cursuri selectate din portofoliul de aproape 700 de cursuri Docentix:

 1. Dezvoltarea abilității de antreprenoriat intern în companie
 2. Cum citim bilanțul și contul de profit și pierderi. Dezvoltarea abilităților financiare pentru toți angajații
 3. Productivitatea la birou și utilizarea instrumentelor Microsoft Office
 4. Abilități esențiale necesare în vânzări și negocieri
 5. Gestionarea și fidelizarea clienților existenți
 6. Programul de evoluție de la membru al echipei la manager de echipă
 7. Îmbunătățirea abilităților de management pentru manageri avansați
 8. Cum gestionăm corect schimbările în companii pentru reducerea pierderilor și creșterea beneficiilor proiectelor
 9. Abilități de dezvoltare a gândirii critice și luarea deciziilor în perioade de incertitudine
 10. Competențe esențiale de de project management
 11. Abilități esențiale de management pentru toți angajații

și multe alte variante de trasee de învățare adaptate de perioada de continuă schimbare din companii.

Platforma de training a angajaților tăi!

Discută cu un consultant

Completează formularul alăturat pentru a discuta cu un consultant fiscal al unității protejate Printopia despre modul în care poți beneficia de training 100% deductibil pentru angajați.

  0
   0
   Coș de cumpărături
   Coșul tău de cumpărături este gol