Participantii la proiect si organizatia

admin
Last Update august 1, 2023
0 already enrolled

Descrierea cursului

Operațiunile orientate și organizate pe proiecte au devenit un standard în lumea afacerilor de azi. In esență, aproape orice lucrare este în sine un proiect, de la construcția unei clădiri până la crearea și livrarea unui sistem nou de management al informației. Pe măsură ce proiectele devin tot mai mult principala metodă de a pune lucrurile in mișcare și de a aduce schimbare într-o organizație, alegerea unei metode bune și demonstrate de administrare a acestora, este crucială. Cu toate acestea, proiectele nu pot fi administrate corespunzător intr-o companie cu “mentalitate siloz”. Fiecare aspect al proiectului este influențat de organizare, mediu social, participanți interni și externi, precum și de alte aspecte legate de contextul în care se desfășoară proiectul. Înțelegerea acestui context este esențială pentru un bun proces de planificare și luare a deciziilor în cadrul proiectului, pe măsură ce acesta avansează spre îndeplinirea obiectivelor.
Prezentul curs oferă o privire de ansamblu asupra managementului de proiect ca disciplină descrisă în A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) – Fourth Edition, publicat de Project Management Institute (PMI®). Mai precis, acesta prezintă caracteristicile unui proiect, responsabilitățile ce însoțesc managementul de proiect precum și diferențele între portofolii, programe și proiecte. Cursul va identifica termenii și conceptele cheie ale managementului de proiect, va explora domeniile de cunoaștere ale PMBOK® și va furniza informații despre variabilele ce pot influența rezultatele proiectelor. De asemenea, va trata și aspecte legate de participanții la proiect și influențele organizaționale asupra acestuia. Cursul furnizează cunoștințe teoretice care au la bază informații de ultimă oră din domeniul managementului de proiect astfel încât cursanții să poată aplica eficient principiile în cadrul propriilor organizații. Participanții la curs vor fi asistați în pregătirea pentru examenul de certificare PMBOK®.
Cursul este aliniat la standardul de Project Management (PMBOK® Guide – Fourth Edition), publicat de PMI®, Inc., 2008. Copyright și toate drepturile rezervate. Materialele cuprinse în această publicație au fost reproduse cu acordul PMI®.

Obiectivele cursului

Potriviți participanții la proiect cu rolurile pe care la au într-un anumit proiect
Identificați responsabilitățile cheie ale unui manager de proiect față de participanți
Grupați participanții organizaționali cu interesele pe care la au într-un proiect.
Identificați cum pot influența unele atribute organizaționale un proiect
Identificați atributele organizaționale care influențează proiectele

Your Instructors

admin

0/5
750 cursuri
0 Reviews
0 Students
See more
0
    0
    Coș de cumpărături
    Coșul tău de cumpărături este gol