O intelegere generala a grupelor de procese

admin
Last Update august 1, 2023
0 already enrolled

Descrierea cursului

Procesele: un set de acțiuni interconectate și de activități derulate pentru realizarea unui set specific de produse, rezultate sau servicii. Procesele bune, adică cele bazate pe principii solide și practici dovedite, sunt cei mai buni prieteni ai unui project manager. Rolul lor este asemănător cu al șinelor care fac trenul să meargă în direcția dorită. Respectarea unui set de procese stabilite înainte micșorează riscul confuziilor și nesiguranțelor atât pentru project manager, cât și pentru toți cei implicați în proiect. Ele asigură derularea eficientă a proiectului de la inițiere până la finalizare. În acest curs, cursanții vor trece în revistă grupele de proces în managementul proiectelor, așa cum sunt ele definite în Ghidul Cunoștințelor de bază în managementul proiectelor (PMBOK®) – Ediția a patra, publicat de Project Management Institute (PMI®). Mai precis, cursanții vor afla mai multe despre următoarele grupe de procese în managementul proiectelor: Inițierea, Planificarea, Executarea, Monitorizarea și Controlul, Finalizarea. Cursanții vor învăța și despre modul în care grupele de procese interacționează cu 9 discipline: Managementul integrării proiectelor, Managementul ariei de impact a proiectelor, Managementul timpului proiectelor, Managementul costurilor proiectelor, Managementul calității proiectelor, Managementul Resurselor Umane ale proiectului, Managementul comunicării proiectelor, Managementul riscului proiectelor și Managementul aprovizionării proiectelor. Cursul acesta oferă o bază fundamentată de cunoștințe care reflectă cele mai actuale informații despre managementul proiectelor, astfel încât cursanții să poată pune ușor în aplicare în organizațiile lor principiile învățate. Acest curs poate fi utilizat și ca suport pentru pregătirea cursanților pentru examenul de certificare PMBOK®.
Acest curs este în conformitate cu Ghidul PMBOK® – Ediția a patra, publicat de PMI®, Inc., 2008. Toate drepturile rezervate. Materialele din acest curs sunt publicate cu permisiunea PMI®.

Obiectivele cursului

Înțelegeți rolul pe care il joacă într-un proiect procesele organizaționale și factorii de mediu organizațional.
Faceți diferența între exemple de procese de management al proiectelor și procese orientate către produs.
Înțelegeți modul în care natura independentă a grupelor de proces afectează managementul de proiect.
Identificați modalitățile în care grupele de procese interacționează unele cu altele pe parcursul derulării unui proiect

Your Instructors

admin

0/5
750 cursuri
0 Reviews
0 Students
See more
0
    0
    Coș de cumpărături
    Coșul tău de cumpărături este gol